Лека кремообразна супа, овкусена с дафинови листа. Съдържащите се в нея мляко, сусамово семе и сурови бадеми са добър източник на калций.
Необходими продукти:
500 мл нискомаслено прясно мляко
10 г (2 сл) обезсолен зеленчуков бъльон
1 чл зехтин или сусамово олио
500 мл вода
160 г (средна по размер глава) едро нарязан червен лук
4 дафинови листа
1 кг едро нарязан карфиол
30 г смлени сурови бадеми
1 сл сусамово семе и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
Поставете млякото, бульона и водата в голяма тенджера.
Добавете лука, дафиновите листа и карфиола. Поставете да се вари.
Захлупете тенджерата и остаеете да се вари на бавен огън в рамките на 20 минути.
Когато зеленчуците омекнат, свалете от огъня и ги пасирайте до получаване на еднородна смес.
Върнете съдържанието в тенджерата и добавете смлените бадеми. Добавете сусама, растителната мазнина и индийско орехче на вкус.
Разбъркайте и сервирайте.
Последно от woman.bg