Този пудинг може да се направи и със сушени боровинки или стафиди за още по-плодово настроение!
Необходими продукти:
8 с.л масло
4 банана, нарязани с дебелина по-малка от 1 см.
6 с.л кафява захар
160 мл. мляко
240 мл. бита сметана
2 яйца
1 жълтък
80 г. бяла захар
1 с.л бяха захар
Щипка сол
½ ч.л индийско орехче
½ ч.л канела
6 филии твърд бял хлаб
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с 1 с.л масло дълбок съд за сладкиши и едната страна на фолио с размери 30 на 30 см. Оставете настрана.
2. Запечете бананите с 4 с.л масло в средноголям тиган, докато станат златисто-кафяви. Поръсете 2 с.л кафява захар и оставете, докато се разтопи и покрие бананите. Оставете настрана.
3. Разбийте млякото, сметаната, яйцата, жълтъка, бялата захар (80г.), солта, индийското орехче, канелата и останалата кафява захар. Намажете хляба с останалото масло, нарежете всяка филия на няколко малки парченца и ги сложете в дълбокия съд. Поставете бананите между парчетата. Изсипете сместа от млякото и другите продукти. Леко ги притиснете, за да я поемат. Покрийте с фолиото и печете 30 минути. Махнете го и поръсете с бялата захар (1 с.л). Върнете във фурната без фолиото за още 25 минути, докато добие златисто-кафяв цвят. Сервирайте пудинга топъл.