Необходими продукти:
200 гр шоколад
200 гр масло
400 гр крема сирене
5 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
160 гр ягоди
Начин на приготвяне:
Мекото масло разбийте с една чаша захар до пухкав крем. Добавете яйцата и разбъркайте.
Шоколада разтопете на водна баня или в микровълнова фурна.
Охладете леко и добавете към маслената смес.
Пресейте брашното и също добавете.
Разбъркайте до хомогенност.
Пригответе правоъгълна тава застлана с хартия за печене (20/30 см).
Изсипете шоколадовата смес на дъното на тавата.
Крема сиренето разбийте с другата чаша захар на пухкав крем.
Добавете двете яйца и ванилията и разбъркайте отново.
Изсипете тази смес върху шоколадовата равномерно.
С нож минете отгоре върху смесите нарисувайте няколко шарки, така че да се смесят на отделните части двете смеси и да се образува мраморна шарка.
Набодете парченца ягоди в сместа и печете в предварително загрята фурна на максимум 180С в продължение на 40 минути.
Чийзкейкът е добре да бъде леко влажен и леко суров.
След като се изпече го оставете да се охлади напълно.