Как ви звучи Лазаня, изпечена във формички – страхотна идея или много странно?
Необходими продукти за 8 порции:
• 4 с. л. обезсолено масло
• Масло за формичките
• ¾ ч. ч. прясно настърган Пармезан и отделно Пармезан за поръсване
• 200 г кори за лазаня
• ½ ч. ч. брашно
• 2 ч. ч. мляко
• 1 голямо яйце
• ¼ ч. ч. накълцан лук
• 2 с. л. нарязан магданоз
• 240 г нарязан кашкавал
• 180 г фино нарязана шунка
• Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло и поръсете с пармезан формичките, в които ще печете, а след това ги наредете в тава за печене.
Сварете корите до полуготово състояние. Охладете ги под течаща вода и изцедете. След като са изцедени ги разстелете и с нож изрежете 24 кръгчета, които трябва да се побират във формичките.
В тиган разтопете четирите лъжици масло. Добавете брашното и разбърквайте за около минута на средно висока температура. Добавете и млякото и продължете да разбърквате, докато сосът се сгъсти, което става за около 5 минути. Махнете от котлона и добавете яйцето, лука, магданоза и половината от настъргания Пармезан. Оставете да се охлади и след това добавете кашкавала и шунката. Поръсете с пипер.
Поставете по едно кръгче от корите на дъното на всяка формичка. След това напълнете четвърт от формичката с пълнежа и поставете ново кръгче от корите. Натиснете с лъжица, за да изравните. След това по същия начин наредете пълнежа и останалите кръгчета от корите. Поръсете отгоре с останалия Пармезан и покрийте с фолио.
Печете за около 20 минути, докато пълнежът започне да ври. Махнете фолиото и оставете да се запече още 30 минути. Оставете да се охлади за двайсетина минути и прокарайте нож по ръба на формичките. След това ги обърнете върху чиния и сервирайте.
Последно от woman.bg