Роден през 1963 г., Дейвид завършва училището по визуални изкуства в Ню Йорк, вдъхновен от майка си, която е първият модел на 6-годишният талант, той се влюбва във фотографията и от тук насетне никой не може да го спре.

Главните му герои са най-известните икони на поп културата, като успява да запази арт визията на комерсиалните си фотографии.

Неговите кадри са по-скоро иронични, комични, с акцент върху еротичното и провокативното. Истинско изкуство, според нас!

Първият му професионален ангажимент е възложен от самия Анди Уорхол, който го ангажира с фотосесии за списание “Interview”. Има изяви като фотограф и режисьор и бързо се налага в сферата на модната, рекламната и художествената фотография.

Ярки, шокиращи и запомнящи се портрети получават Анджелина Джоли, Памела Андерсън и Томи Лий, Къртни Лав, Мерилин Менсън, Кайли Миноуг, Дрю Баримор, Ума Търман, Еминем, Елтън Джон, Майкъл Джексън и купш други знаменитости.

А фотосесията му с Лейди Гага буквално взриви интернет мрежата за броени дни.

Проницателното око на Дейвид Лашапел - ГАЛЕРИЯ!!!

Негов филм е документалният Rize, който разказва за уличен танц от Лос Анжелис, съчетаващ хип-хопа и брейка – нарича се кръмпинг.

Негови са и над 30 музикални видеоклипа като Loverboy на Mariah Carey, Original Sin на Елтън Джон, I'm Glad на Дженифър Лопес, Advertising Space на Роби Уилямс и мн. други.