Автор
Woman.bg

В Австралия разрешиха процедура по смяна на пола на 10-годишно момче

10-годишният Джейми е най-младият австралиец, на когото бе разрешено да започне медикаментозна терапия по смяна на пола, съобщи Хералд Сън.

От ранна възраст детето се идентифицира като момиче и затова се чувствал като „момиче в тялото на момче“. През последните две години той се облича като момиче, а в училище ползва дамската тоалетна.

Психологът, занимаващ се със случая на Джейми е отбелязал, че той „изглеждал като момиче във всички отношения“, с изключение на половите органи. В същото време започналото полово съзряване поставило въпроса за смяна на пола, пишат от dnes.bg

Психиатрите преценили, че когато детето се сдобие с яркоизразените мъжки признаци, като нисък глас и адамова ябълка, то това ще му нанесе сериозна психическа травма и дори може да стане причина за самоубийство. Ето защо родителите на детето се обърнали към съда с молба да разреши хормонално лечение.

Майката на Джейми е убедена, че макар да е много малък, процедурата ще бъде в негов интерес.

В правотата на решението я убедили думите на брата-близнак на Джейми, който казал: “Аз имам сестра!“

Първият етап от лечението е насочено към спирането на половото съзряване. Въпросът ще бъде разгледан отново, когато Джейми стане на 16 г .

Тогaва съдът ще прецени дали детето трябва да премине и втория етап от терапията, когато Джейми ще започен да приема женски хормони, за да заприлича още повече на момиче.