Винаги си личи, когато някой изглежда зашеметяващо, заради здравословния си начин на живот и сигурно всеки би искал да научи каква е тайната.

Тя е изключително лесна за изпълнение. Трябва да се храните с пресни и полезни неща, за предпочитане сезонни и от пазара, както и да осигурявате пълноценна почивка на храносмилателната си система три пъти в денонощието.

Ето и няколко съвета:

1. Заменете закуската пълна с въглехидрати, кофеин, захар и скорбяла с такава, която изобилства от протеини като прясно изцеден сок или микс от плодове. Така ще имате енергия през целия ден и ще подобрите метаболизма си.

2. Изберете балансирано меню за обяд като пълнозърнест хляб, зеленчуци и месо от типа на риба или пилешко. Хранете се най-обилно на обед, защото тогава храносмилането е най-бързо, след това горите калории по-успешно и няма да почувствате умора или глад за нещо сладко и вредно следобед.

3. Отстранете навика си да вечеряте късно и до преяждане и опитайте с нещо течно като фреш или супа. Така давате възможност на тялото си да се пребори с токсините и да отпочине качествено и набере сили през нощта, вместо да изтощите организма си с преработване на храната.

Запечени зеленчукови картофки

Вместо вредното барбекю през лятото опитайте тази здравословна и вкусна алтернатива.

Необходими продукти:

2-5 стръка пащърнак
Няколко листа от ряпа
Сезонни зеленчуци по ваш избор, нарязани на парченца по 1-2 см.
Зехтин
Морска сол
Свежи или сушени подправки по ваш избор (като чесън на прах)

Начин на приготвяне:

Сложете малко зехтин на зеленчуците и смесете с билките или подправките, които сте избрали и добавете морска сол на вкус.

Запечете във фурна, загрята до 170-180 градуса или ги сгответе на грил, докато получат по-мек и златист цвят и ги обърнете, ако е необходимо.

Поднесете ги топли самостоятелно или като добавка към зелена салата, сандвичи или други летни зеленчуци.

Зелен сок

Лесен и хранителен - този сок е ястие в чаша!

Необходими продукти:

Спанак
Кориандър
Стрък целина
1 ябълка
Сокът на 1 лимон
1 скилидка чесън по желание
Джинджифил

Начин на приготвяне:

Сложете всички зеленчуци в кухненски робот и миксирайте. Консумирайте веднага заради ефекта на витамините, минералите и ензимите.

Протеинов шейк

Тази напитка е невероятен начин да започнете деня си, заради съдържащите протеини и полезни мазнини. Ще ви даде енергия за часове наред!

Необходими продукти:

200-250 гр. вода
50-100 гр. ядки
2 ч.л органично бадемово масло
Половин авокадо
Щипка морска сол
1 с.л протеин на прах (неподсладен) по ваш избор
1 с.л млян лен

Начин на приготвяне:

Миксирайте всичко, докато придобие гладък и кремообразен вид, като може да добавите и лед.