Искате да си направите постно барбекю? Пригответе си тези вкусни шишчета с гъбки и сирене.
Необходими продукти:
250 грама сирене "Халуми"
250 грама печурки
клонки розмарин изчистени от листата, с изключение на тези на връхчетата
12 дървени шишчета, потопени във вода
зехтин
черен пипер
2 лимона
1 малка връзка магданоз, едро нарязан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сиренето на парченца, големи колкото гъбките. Дръжте шишчето и пръчицата розмарин заедно и набучете по няколко парченца гъбки и сирене, като ги редувате. Направете така с всичките шишчета, след което ги поръсете с черен пипер и зехтин.
2. Разполовете лимоните и обелете кората им. В купичка смесете малки парченца от кората заедно с магданоза и малко изстискан лимонов сок.
3. Печете шишчетата за около 5-10 минути, в които ги обръщайте 2-3 пъти. Заедно с тях опечете леко и половинките лимони, като ги поставите на скарата с разрязаната страна надолу.
4. Сервирайте шишчетата заедно с лимоните, с които ще можете да си овкусите ястието. Разпръснете в чинията и малко от сместа с магданоза.