Класическо рибно ястие, лесно и бързо за приготвяне.
Необходими продукти:
200 грама зелен фасул
2 филета пъстърва, около 150 грама всяко
25 грама безсолно масло
50 грама препечени бадеми на люспи
сок от половин лимон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете вода в една тенджера и оставете да заври. Щом заври, сложете фасула и дръжте докато омекне. След това свалете от котлона и изцедете от водата. Междувременно загрейте тефлонов тиган. Сложете вътре рибата и запържете за 4-5 минути (от страната на кожата). Обърнете от другата страна и пържете още около минута.
2. Сложете фасула в две чинии, а отгоре поставете рибата. Разтопете маслото в тиган. След като забълбука, добавете бадемите и изчакайте докато маслото стане златисто. Внимателно изсипете лимоновия сок, след което подправете със сол и черен пипер и залейте рибата.