Страхотно лятно предястие!

Необходими продукти:

200 грама белена бакла
400 грама замразен грах
85 грама масло
100 грама кисело мляко
малко листа от мента
Чабата, на филийки
китка копър, нарязан на ситно
няколко шепи рукола
140 грама репички, тънко нарязани
85 грама сирене "Пекорино"
зехтин, по желание
сол

Начин на приготвяне:

1. Сложете баклата в тенджерка с вряща вода за около 4 минути, докато омекне. Изсипете водата и охладете баклата под студена струя. Изцедете добре и оставете настрана. Запържете грахта в половината от маслото. Оставете да изстине. След това заедно с ментата, киселото мляко и малко сол я направете на пюре с помощта на пасатор.
2. Загрейте фурната на 180C. Разтопете останалата част от маслото в малък тиган, изсипете вътре копъра и разбъркайте. След това намажете филийките хляб. Наредете ги в тавичка и ги печете в продължение на 10-12 мин, докато хлябът стане златист и хрупкав.
3. Сложете граховото пюре върху всяка филия, а след това отгоре сложете руколата, баклата и нарязаните репички. Използвайте картофобелачка за да настържете отгоре Пекорино. По желание, поръсете със зехтин преди да сервирате.