Апетитни тостове в стил домашна пица с моцарела и шунка, сервирани с краставички и мариновани лукчета.

Необходими продукти за 6 порции:


2 франзели
зехтин за поръсване
2 с.л пюре от сушени на слънце домати
200 г моцарела
140 г нарязана шунка
любимият ви топинг за пица
1 топка моцарела, нарязана
мариновани лукчета и кисели краставички (за сервиране)

Начин на приготвяне:

1. Разрежете франзелите по средата, но не напълно и ги разтворете като книга. Махнете част от средата (може да я ползвате за трохи) и поръсете щедро със зехтин.

Намажете доматеното пюре по двете страни и започнете да слагате плънката. Започнете с моцарелата и шунката, добавете любимия си топинг за пица, а по желание довършете с още моцарела. Поръсете с риган, овкусете със сол и пипер и внимателно затворете сандвича.

Притиснете го с ръце, за да стане плосък и го завийте стегнато в алуминиево фолио.
Може да приготвите сандвичите ден по-рано и да ги запазите в хладилника.

2. Преди сервиране загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Запечете сандвичите за 30 мин (35 мин, ако са извадени от хладилника). Извадете ги върху дъска, развийте ги и ги нарежете на 6 сандвича.

Сервирайте с кисели краставички и мариновани лукчета. Източник: goodfood.bg