Почивката край морето е не само приятна – тя е и изключително полезна за целия организъм.

Кои са всъщност нещата, които ще калят тялото ни и ще ни дарят здраве, красота и дълголетие?

1. Kъпането

Самото влизане в морето е достатъчно, за да тренираме сърдечносъдовата си система. Освен прохлада, която усещаме, когато се потопим във водата, ние даряваме организма си и с енергия, защото кръвоносните съдове се стесняват, а след това разширяват, дарявайки тялото ни с усещането за свежест, с енергия и бодрост.

2. Плуването

Това е още по-добър вариант за оползотворяване на времето, прекарано на плажа. Когато плуваме, се задвижват всички мускули – дори такива, които са в покой през по-голямата част от ежедневието ни. В същото време, гръбначният стълб не се натоварва. Изразходват се и голямо количество калории, което спомага за поддържането на стройна фигура.

3. Разходките

Разходките по плажа са изключително полезни. Когато по време на движение краката са потопени до около глезените във вода, те изпитват благодатното въздействие на естествения масаж – точков, защото раздвижени са точките по краката, отговарящи за вътрешните органи, и хидромасаж, който подобрява външния вид на кожата.

4. Почивката

Дори самото излежаване на пясъка носи ползи на организма. Освен че отдъхваме, вдишвайки полезни изпарения, пясъкът се грижи за извайването на фигурата ни – когато поставим с шепи топъл пясък върху проблемните зони, той отделя лечебни йони, които оказват ефект върху подкожната съединителна тъкан. Особено подходяща е тази терапия за зоните, в които има целулит, пише zdrave.bg.