Автор
Woman.bg

Мъжете се влюбват на първата среща, а жените - на шестата

Многозначителен поглед сред пълна стая, лека усмивка, полъх на парфюм, това е достатъчно, за да се влюбиш от пръв поглед, но само ако сте мъж.

Британско допитване установи, че мъжете почти нямат нужда да говорят с обекта на желанието си преди да решат, че тя е единствената.

Жените, от друга страна, изглежда се нуждаят от повече време, за да подарят сърцето си.

Докато мъжът може да си изгуби ума по дадена жена още при пръв поглед, дамата се нуждае от повече време преди да реши, че това е правилният мъж за нея.

Един на всеки петима участници в допитването заявил, че се е влюбвал от пръв поглед. Малко над половината се влюбвали след първата среща, а близо 75 на сто напълно изгубили ума си по жената след третата среща.

За сметка на това само една на всеки десет жени заявила, че е изпитвала любов от пръв поглед. Повечето чакали поне до шестата среща преди да решат дали са открили точния мъж.

Резултатите противоречат на популярната представа, че любовта от пръв поглед е предимно женско преживяване.

Експертите обаче твърдят, че резултатите вероятно ни казват повече за разликите в представите на мъжете и на жените за това какво означава да се влюбиш и как да избереш партньор.

Според психолога Александър Гордън мъжете разчитат на по-повърхностни неща като външния вид, за да решат дали са влюбени или не, докато жените са малко по-сложни и е вероятно да претеглят плюсовете и минусите преди да направят своя избор.

Според допитването средностатистическият британец се влюбва три пъти в живота си, а средностатистическата жена - само веднъж.

Мъжете е по-вероятно да казват първи обичам те. И двата пола обаче са съгласни с едно - първата любов се преодолява най-дълго.

25 на сто от участниците в допитването заявили, че смятали, че никога няма да се възстановят напълно след раздялата с първата си любов, пише БГНЕС.