Автор
Woman.bg

Хляб с червени боровинки и бадеми – Мег Раян

В няколко материала ви показахме рецептите на Барак Обама, Леонардо Ди Каприо и Джулия Робъртс.

Днес е ред на хляба с боровинки на Мег Раян.

Продукти:

* 2.5 чаши брашно;
* 1.5 чаени лъжички набухвател;
* 1.5 чаени лъжички сода бикарбонат;
* 1/2 чаена лъжичка сол;
* 1.25 чаши захар;
* 100 гр. краве масло;
* 3 яйца;
* Счукани бадеми на вкус;
* 2/3 чаша червени боровинки;
* 3/4 чаша заквасена сметана.

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180-200 градуса. Пригответе форма или тава за печене и я намажете с масло. В купа смесете брашното, набухвателя, содата и солта.

В друг съд разбийте с електрически миксер захарта и размекнатото краве масло. Добавете едно по едно яйцата, продължавайки да разбивате. Добавете и бадемите.

Смесете измитите боровинки със сметаната и постепенно излейте сместа в брашното, разбърквайки постоянно. На малки порции добавете получената смес към маслено-яйчената маса, разбивайки с миксер след всяка добавка.

Изсипете тестото във формата за печене и печете на умерен огън около час и 10 мин., докато хлябът не добие златиста коричка и не започне да се отлепя от стените на съда. Оставете го да се охлади напълно, а после внимателно го извадете.