Класическа лятна салата. Проявете творчество при избора на риба към картофите и при презентацията на ястието.
Необходими продукти за 4 порции:
250 г картофи на четвъртинки
1 глава червен лук на полумесеци
6 броя кисели краставички, нарязани
1 с.л червен винен оцет
1 ч.л горчица на зърна
3 с.л обезмаслено топено сирене
4 броя рулца от херинга (ролмопс)
Начин на приготвяне:
Сложете картофите във вряща подсолена вода и ги оставете около 10 мин, докато омекнат. Отцедете ги и оставете да изстинат. Междувременно разбъркайте лука, краставичките, оцета, горчицата и сиренето в средно голяма купа.
Прибавете картофите, разбъркайте отново и разделете салатата в две чинии. Отгоре поставете рулцата, а отстрани украсете с накъсани листа салата. Източник: goodfood.bg