Днес ви предлагаме едно лесно и вкусно ястие, което става доста бързо и е подходящо за сервиране и на деца.
Продукти за една порция:
1 яйце
2 пресни печурки
1 ч.л. мляко
копър
сибирски лук
растително масло
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете копъра и сибирския лук. Разбийте яйцето. Измийте добре гъбите и ги нарежете на малки парченца.
След това ги запържете върху умерено нагорещен тиган с незалепващо покритие. Щом водата от гъбите се изпари, добавете няколко капки масло, а след това и разбитото яйце, заедно с копъра и лука. Гответе отново на умерена топлина.
За най-добър вкус оставете омлета леко недопечен. Сгънете го наполовина или по желание го нарежете на малки парченца.
Омлетът може да се сервира с домати.
Добър апетит!