Изключителният им дизайн, архитектура и интериор ще Ви очароват, дори и да не сте религиозни, ще успеете да оцените красота и изящността им.

Хараджуку – Японската футуристична църква

Футуристичната протестантска църква е разположена в Токио. Открита е тържествено през 2005 година от дизайнерската фирма '' Ciel Rouge Creation''. Таванът й е специално конструиран, така че звуците кънтят около 2 секунди, което създава уникална акустика, впечатляваща поклонниците и туристите.



Храм „Василий Блажени“ - цветната църква, разположена на Червения площад в Москва

Храмът „Василий Блажени“ е разположен на Червения площад в Москва, Русия. Катедралата – руската ортодоксална църква, е окичена с няколко пъстроцветни купола, имащи формата на луковица, които са с изострени върхове. Църквата е построена по искане на Иван Грозни, в чест на превземането на Казанско ханство.



Хатлгримскиркя - изумителната църква в Исландия

Хатлгримскиркя е лутеранска енорийска църква, разположена в Рейкявик, Исландия. Тя е четвъртата най-висока архитектурна структура в страната – 74.5 метра. Църквата носи името на исландския поет и пастор Халгримур Петерсон, автор на 50 поеми, събрани в сборника '' Passion Hymns''. Дизайнът на църквата, имаща облика на гейзер, е по проект на архитекта Гудйоун Самуелсон, а за строежа й били необходими 38 години.



Темппелиаукио кирко – Скалната църква в Хелзинки

Темппелиаукио кирко (скалната църква) е изумително произведение на модерната архитектура в Хелзинки. Църквата е построената изцяло под земята още през 1952 година, а таванът й е покрит с медни нишки.



Цялостният й дизайн, който е по проект на братята архитекти Suomalainen, е завършен окончателно през 1969 година. За мястото на църквата те са избрали оголена скала, която се издигала на 12 метра над нивото на улицата. Темппелиаукио кирко е една от най-популярните туристически атракции в Хелзинки и често е пълна с посетители.



Бразилската катедрала – Модерната църква на архитекта Оскар Нимайер

Бразилската катедрала, разположена в столицата на страната, е експресия на архитекта Оскар Нимайер. Конструкцията е сложна – състои се от бетонна рамка с хиперболоидна структура, която завършва със стъклен покрив, който сякаш е отворен към небето.



На 31 май 1970 година структурата на църквата е била финализирана и 70-метровият диаметър на кръглата сграда е бил видим. Секторите на проекта на Оскар Нимайер са асиметрични, а самата хиперболоидна структура е в резултат на 16 идентични сглобени бетонни колони, пише idi.bg.

Очаквайте продължение.