Кой не обича ризото? Пригответе го с гъбки и сметана за вечеря!
Необходими продукти:
1 ч.ч. бланширан ориз
300 гр гъбки, пресни
1 ч.ч. зеленчуков микс - (например грах, царевица, моркови и др.)
150 гр кашкавал, настърган
4 с.л. сметана, заквасена
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с.л. масло
1 ч.л. ронена чубрица
1 ч.л. куркума
1 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. индийско орехче
черен пипер и сол
няколко стръка магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
Измийте добре гъбките и ги нарежете на филийки. Загрейте маслото и запържете лука, след което прибавете и гъбките. След 3-4 мин. добавете ориза и зеленчуковия микс. Сложете подправките и долейте около 800 мл вода и оставете да къкри на слаб огън. След като оризът поеме водата добавете заквасената сметана и разбъркайте добре. Оставете на котлона за още 4-5 мин. като разбърквате от време на време. Преди сервиране, поръсете с магданоз и кашкавал.