Отървете се от всички лоши храни, за които жадувате. Това е най – лесният и смислен начин, който можете да направите, за да не се изкушавате.

Но има и други начини, които да ви накарат да намалите апетита:

Пийте повече вода

Когато се дехидратирате вие ще огладнеете, защото тялото ви ще иска храна от която да си набави водата. Затова пийте вода и без да сте жадни, за предотвратите това.

Уверете се, че най – малко 30% от вашата диета е протеин

Като фибри, така и протеина също ви кара да се чувствате заситени. И така сте доволни, че ядете по – малко, а сте заситени по – дълго и на всичкото отгоре сваляте килограми.

Хората, които пият суроватъчен протеин 90 минути преди да седнат да ядът е доказано, че поемат значително по-малко количество храна от останалите.

Можете да пиете чаша зеленчуков сок преди хранене

Изследванията показват, че пиенето на растителен сок преди хранене потиска апетита, като ви кара да ядете по – малко, с по 135 калории на всяко хранене.

Яжте по малко храна на всеки 2 до 3 часа

Това също така регулира кръвната захар, като ви дава постоянна доставка на енергия, която наистина намалява апетита.

Не пропускайте закуската

Пропускането на закуската смъква още повече кръвната захар сутрин и това ще доведе до огромен глад за храна в следобедните часове.

Не се напрягайте, релаксирайте

Хората подложени на стрес обикновено преяждат, защото тялото отделя хормона кортизол, който ви кара да сте ненаситни.

Яжте едно яйце за закуска

Проучвания са установили, че едно яйце за закуска помогна на хората с наднормено тегло да се засищат от по – малко храна през деня.

Стопете мазнините около талията си и имайте по – малък апетит

Според изследователи в университета в Западен Онтарио – коремните мазнини ви карат да сте гладни, заради хормон наречен невропептид Y, който ви засилва апетита.

Яжте картофи

Картофите съдържат специален вид нишесте, което се противопоставя на храносмилателните ензими, и така те престояват по дълго в тялото и ви засищат максимално.

Това не означава, че можете да ядете пържени картофи или чипс, които са заредени с нездравословни мазнини, соли и захари.

Отделете си по15 минути ходене пеша

Великобритански учени открили, че можете да намалите апетита си за лоши храни с 12% само с една кратка разходка от 15 минути.