Автор
Woman.bg

15 нестандартни начина за отслабване - част III

Продължение.

11. Водна диета


Употребата на голямо количество чиста вода е необходимо условие за много диети. И не напразно! Изпивайки 1,5-2 литра вода дневно, можете да отслабнете с повече от 2 кг без да променяте обичайния си начин на живот.

Водата значително ускорява обмяната на веществата – с около 30%. Всекидневното приемане на 6-8 чаши вода прочиства организма от шлаката.

Още по-голяма е ползата от студената вода. За нейното нагряване организмът използва допълнителна енергия, т.е. това способства за изгарянето на повече калории.

Само 1 чаша ледена вода води до изгарянето на над 60 калории.

12. Dance – диета

Истинско съчетаване на полезното с приятното! Танцът е не само прекрасна физическа тренировка за всички мускули на организма, но и приятно занимание, което повишава настроението.

Количеството изгорени калории зависи от интензивността на танца:

- 20 минути диско ще ви избавят от 114 калории;
- 20 минути туист или балет – от 125 калории;
- 20 минути валс или фокстрот – от 62 калории.

Средно за 1 час танци можете да изгорите около 400 калории. Дори да го правите у дома.

13. Упражнения по стълбите

Откажете се от асансьора и се качвайте по стълбите. Всички сигурно са чували този съвет, но неизвестно защо мнозина продължават да го игнорират. Качването и слизането по стълбите тренира много мускули на тялото и изгаря доста калории - специалисти са пресметнали, че всекидневното 10-минутно качване или слизане по стълбите позволява за една година да се отслабне с 4,5 кг.

14. Разходка за удоволствие

Вместо да пътувате до работа с колата си или да се блъскате в градския транспорт, вървете пеша - поне 30 минути на ден. Това време е достатъчно (при наличието на останалите необходими условия) да се предотврати появата на излишно тегло.

45-минутната разходка ще ви избави от 300 калории. А ако я правите всеки ден, за една година ще отслабнете с повече от 13 кг. При това не е задължително да се ограничавате в храненето си.

15. Игра с децата

Не пропускайте нито една възможност за общуване с децата. Старайте се да прекарвате колкото се може повече време с тях, но не като седите на едно място, а участвате в техните игри. Излизайте с детето на разходка, играйте с него на криеница или гоненица, на топка. Освен пряката полза за теглото, това ще подобри и настроението ви, пише zdrave.bg.