Автор
Woman.bg

Звездните герои на 2011 година: Кейт Мидълтън

Вече ви представихме първата героиня на 2011 г., това беше Кейт Уинслет.

Днес сме се спрели на Кейт Мидълтън, която само за няколко дни стана любимка на целия свят.

Кой би си помислил, че момичето от обикновено британско семейство ще стане съпруга на принца и ще носи едновременно титлите „херцогиня на Кеймбридж“ и „модна икона“?

Ние обаче й даваме още една титла - „герой на 2011 г.“ - за това, че осъществи мечтата си и понесе достойно удара на неочакваната слава.


Казват, че Кейт се влюбила в принц Уилям още докато учела в Малбъро и мечтала да го срещне на живо. Мечтата й се сбъднала, когато двамата се видели на лекциите в университета Сейнт Ендрюс. По-късно Уилям споделя в интервю и подробности: „Живеехме в една сграда като приятели, с нас живееха и други. Така започна всичко, виждахме се често, забавлявахме се, пътувахме и т.н.“.

В продължение на няколко години Кейт била просто приятелка на принца, чак през 2011 г. Уилям й предложил брак, поднасяйки й пръстена на лейди Ди. „Това се случи в Кения, където заминахме на почивка. Просто реших, че подходящият момент е настъпил. Известно време преди това вече бяхме обсъждали идеята за сватба, така че това не беше голяма изненада. Една вечер отидохме на вечеря и аз й предложих да се оженим“. Кейт разбира се отговорила с „да“.

На 29 април целият свят стана свидетел на сватбата на века. Но най-сериозното изпитание за Кейт дойде след клетвата пред олтара – тя трябваше да спечели любовта на народа. И според нас се е справила отлично със задачата! Британците обичат своята принцеса заради нейната непринуденост, ума й и невероятния й чар.

Впрочем Уилям също е герой – на 27 ноември той е участвал в операция по спасяване на руски моряци.