Автор
Woman.bg

Прекрасна лека вечеря: Tалиатели с пилешко филе

В днешния дъждовен и мразовит петък ви предлагаме да изненадате своите любими като им сготвите нещо много вкусно за вечеря - те ще са изключително доволни, че с удоволствие ще измият чиниите след това!

Необходими продукти:

1 пакет талиатели (най-подходящи са спаначени)
150 г пилешко филе
30 г краве масло
500 ми. прясно мляко
2-3 с. л. брашно
1-2 зелени стръка лук
200 г бял боб
малка щипка индийско орехче, копър, черен пипер, червен пипер, сол



Начин на приготвяне:

1. Маслото се разтопява в тиган, слага се брашното и се запържва, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица.

2. Когато брашното добие златист цвят, се сипва бавно студеното прясно мляко и се бърка, докато сосът се сгъсти.

3. Добавят се нарязаният на ситно лук, сол на и черен пипер на вкус, индийското орехче. Сосът се разбърква добре.

4. Пилешкото филе се овкусява с черен пипер, за 3-4 минути се запържва леко в тиган с разтопено масло, като се прибавя и зрънцата боб.

5. Сварените отделно талиатели, още топли се сипват в голяма чиния, върху тях се поставя нарязаното филе и всичко това се залива с готовия сос.

6.Ястието се поръсва с червен пипер (може и лют, ако обичате такъв) и се украсява с копър и перца лук.