Автор
Woman.bg

Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди

Свежата киселинност, фината сладост и деликатната горчивина на грейпфрута и портокала правят тези плодове идеални за ефектната комбинация с нежното месо на скаридите.

Всичко това е допълнено от екзотичния аромат на розовия пипер, така че често пренебрегваните желирани предястия да покажат една нова и неописуемо вкусна същност.

Необходими продукти за 4 порции

1 розов грейпфрут
1 портокал
6 с. л. дребни скариди, обелени
1 с. л. розов пипер
200 мл пилешки бульон
1 с. л. желатин
лимонов сок и сол на вкус

Начин на приготвяне

1.Корите на грейпфрута и на портокала се изрязват по-дълбоко. С тънък остър нож се отделят филетата без ципите.

2. Желатинът се накисва в 3-4 с. л. студена вода. Пилешкият бульон се загрява, добавят се розовият пипер и желатинът. Разбърква се и се отстранява от огъня. Подправя се с лимонов сок и сол на вкус.

3. На дъното на купички се подреждат скаридите и филенцата грейпфрут и портокал. Заливат се с бульона. След като изстинат, се слагат в хладилника за 2 часа.

Обръщат се или с помощта на нож, като острието му се прокара плътно по ръба на купичката, или като се топнат за 5-10 секунди в гореща вода.

Източник: www.menumag.bg