Решението на проблема с излишните килограми може да е съвсем просто като пиенето на вода, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Хората, които заместват "натъпканите" със захар напитки с диетични или с вода, могат да изгубят пет процента от телесното си тегло само за шест месеца.

За целите на проучването специалистите от университета на Северна Каролина са сравнили свалените килограми от 318 доброволци с наднормено тегло или страдащи от затлъстяване. Участниците били разделени на три групи. Доброволците от първата заменили подсладените напитки с диетични, тези от втората - с вода, а изследваните лица от третата група приемали обичайните си напитки, но получавали съвети за здравословно поведение, които ще доведе до отслабване. Участниците били наблюдавани в продължение на шест месеца. И в трите групи било отчетено понижение на теглото.

Изследователите обаче са установили, че вероятността да намалят теглото си с пет процента за шест месеца е била двойно по-голяма в групите, в които доброволците са заменили подсладените напитки с диетични или с вода, предаде actualno.com"Пиенето на вода може да се окаже ключът към справянето с епидемията от затлъстяване, стига хората да не си набавят по друг начин изгубените калории", казва ръководителят на изследването Дебора Тейт.