Сладостта на тиквата, плътността на орехите и свежестта на зелениите създават това радостно предястие, което разчупва каноните на българския вкус.
Необходими продукти за 4 порции
1 кг тиква
100 г запечени орехи
1 скилидка чесън
1 ч. ч. рукола или листа магданоз
100 мл зехтин
сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1.Тиквата се нарязва на резени, леко се посолява, поръсва се с шарен пипер и зехтин и се слага във фурна, загрята на 210˚ С за 30 - 40 мин., или докато омекне.
2.Орехите се счукват или се смилат в робот заедно с чесъна и половината от зелените листа. Малко по малко се налива останалият зехтин. Посолява се на вкус.
3.Топлата тиква се залива със соса и се поднася с останалите зелени листа.
Източник: menumag.bg