Необходими продукти:
сол на вкус
0,5 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
50 гр. краве масло
100 гр. сирене
1 с.л. къри
щипка шарена сол
4 яйца
Начин на приготвяне:
Сваряваме яйцата твърдо. Обелваме ги и ги разрязваме на две половинки по ширина.
Изваждаме жълтъците. От върховете на белтъците изрязваме малко, за да стоят яйчените половинки изправени.
Намачкваме жълтъците с вилица, заедно със сиренето, кравето масло, кърито, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
От сместа се оформяме 8 топчета, които поставяме в кошничките от белтъците.
Преди сервиране, по желание поръсваме с малко червен пипер. Източник: kulinaria.bg