ПРОДЪЛЖЕНИЕ...

Манията за готиката отдавна завладя не само филмовата индустрия, но и модната.

Готик модата се превърна в наистина голяма тенденция за сезон есен-зима. Както споменахме в предишната статия, готическата литература и филмите на ужасите спомагат за оформянето на готик субкултурата.Тази тенденция допринесе за много разновидност и идейни визии на модните ревюта: специален грим, дива коса, кожа, кадифе, дантела, прозрачни материи, ботуши, драматични вечерни рокли и т.н. Много дизайнери искаха да ни разкажат за своята готическа романтика. Alberta Ferrati, Jean Paul Gaultier, Gucci, Versace, Givenchy, Derek Lam, Alexander Wang… всички те по един или друг начин ни подсказаха какво ще е модерно през студените дни.

Gucci

Derek Lam

Много модни списания ни намекнаха за този тренд, поставяйки красиви момичета на кориците си, изглеждащи като геройните от вампирски книги или филмови сериали.Често думата „готик” бива асоциирана с мрачно време и настроение, и най-вече с тъмни дрехи и грим.

Ако искате да научите повече за тази „тенденция”, то оставяме на вашата креативност и въображение да щипнете онова от готик модата, което ви приляга и ви харесва най-много. Две са основните черти на този тренд: сладка и невинна и тъмна вещица. Кой повече ви допада?

Ще ви покажем основните елементи на готик визията.

Черно и само черно!


Други цветове освен черното не се допускат, затова е важно да правите умели комбинации със самата тоналност на черното.

Важна роля играят бродериите, декорациите и апликациите по самите дрехи.Богато наслояване

Велур, брокат и дантела са в основата на всеки един тоалет. Велурът излъчва особен блясък и аристократизъм.

Брокатът е лъскава материя с изящни щампи. Брокатът внася повече блясък на вечерните рокли и разкош за ежедневните облекла.

Дантелата пък придава много женственост на една визия, решена в тъмни цветове.

Добра идея за тоалет е смесването на различни материи с по-ефирни и дори прозрачни.Кожа

Кожата остава водеща модна тенденция за сезона, но ако искате да разчупите визията си, то заменете класическият черен цвят с карамелени или кафяви нюанси.

Изборът е толкова голям! Кожени мини поли, кожени елеци, кожени панталони…

На мода са и кожените чанти, кожените колани, кожените ръкавици… въобще всякакви елементи, които допълват визията и са направени от този материал са супер актуални за този готически тренд.Вмъкнете цветен акцент


Сиво, червено, наситено синьо или лилаво ще внесат нотка свежест в тоалета ви.

Заложете на шапка или шал в червено, обувки в зелено и идеални за по-хладното време, ръкавици в тъмно лилаво.Драматичен грим

„Готическият” грим е тъмен, загадъчен и създава изцяло различна гледна точка за личността на една дама.

От една страна, често той изглежда шокиращо, което го прави неподходящ например за работното ежедневие. От друга, ефектът му е наистина впечатляващ, ако обаче не се прекалява с него.