Необходими продукти:
300 грама тиква
1 голям картоф
1 глава стар лук
1 скилидка чесън
500 мл зеленчуков бульон
пресен босилек
връзка магданоз
мащерка
1 супена лъжица студено пресован зехтин
1 ч.л. канела
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата и картофа на кубчета. В малка тенджерка подгответе зеленчуковия бульон, който по-късно ще добавите към тиквата и картофа.
Нарежете лука на ситно и смачкайте чесъна. Запържете ги леко в зехтина. След като лука стане златист, добавете нарязаните тиква и картофи и ги запържете за около минута. След това започнете да добавяте малко по-малко бульона.
Завържете билките с конец и ги сложете в супата, внимавайте затова достатъчна част от конеца да остане навън, за да можете да ги издърпате след това лесно. Варете получената смес около 30 минути или докато тиквата и картофите не омекнат съвсем.
Премахнете билките и сложете сместа в блендер. Пюрирайте добре сместа. За завършек добавете сол и черен пипер на вкус. Можете да сложите и канела, която ще придаде есенно звучене на вашата супа.
Добър апетит!