Необходими продукти за 4 порции:
1 глава кромид лук
200г бекон „Маджаров“
200г краве сирене „Маджаров“
80г краве масло „Маджаров“
100 г печени червени чушки
Червен или черен пипер
4 яйца
4 с. л. вода

Начин на приготвяне:

Лукът и печените червени чушки се нарязва на дребно, а гювечетата се намазват с малко зехтин.

Във всяко гювече се слагат следните продукти:

Първо ситно нарязан лук, придружен с нарязаните печени чушки. След това се слага плочка краве сирене. Отгоре се поставя парче бекон и се поръсва с настъган кашкавал. Най-отгоре се слага не повече 20 г краве масло, нарязано на дребни кубчета. Препоръчваме ти да се овкуси с червен или черен пипер за още по-неповторим вкус.

Гювечетата се пекат между 15 и 20 минути на приблизителна температура 180 C. След като се извадят от фурната, е добре всяко гювече да се залее с по едно яйце, разбито с 1 с. л. вода. След това се запекат за още 7-8 минути. Експертите препоръчват да ги сервираме докато все още са горещи, с препечен хляб или салата по избор.

За да разгледате и други интересни рецепти от блога на Димитър Маджаров, натиснете тук!