Продукти
550 г карфиол
800 мл. вода
300 мл. кокосово мляко
1 жълтък
3 с.л. заквасена сметана
1 с.л. масло
2 с.л. брашно
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода за около 20 минути.
На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото.
Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 8-10 минути).
Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак.
Точно преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана.
Ако е нужно, може да добавим сол и черен пипер на вкус.
Източник: kulinaria.bg