Необходими продукти:
Продукти
2 с.л. сметана
100 мл. бяло вино
1 с.л. оцет
1 глава лук
1 бр. сьомга филе
150 г рукола
1 с.л. зехтин
0,5 с.л. лимонов сок прясно изцеден
Начин на приготвяне:
В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната.
Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно.
Варим соса още около 3 минути и го сервираме отделно от филето.
Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и лимоновия сок. Разбъркваме добре.
Сервираме сьомгата заедно с руколата.
По желание, може да добавим и малко царевица (от консерва) и няколко сушени домата.
Източник: kulinaria.bg