Необходими продукти:


Продукти

2 с.л. сметана
100 мл. бяло вино
1 с.л. оцет
1 глава лук
1 бр. сьомга филе
150 г рукола
1 с.л. зехтин
0,5 с.л. лимонов сок прясно изцеден

Начин на приготвяне:

В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната.

Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно.

Варим соса още около 3 минути и го сервираме отделно от филето.

Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и лимоновия сок. Разбъркваме добре.

Сервираме сьомгата заедно с руколата.

По желание, може да добавим и малко царевица (от консерва) и няколко сушени домата.

Източник: kulinaria.bg