Необходими продукти:
За блата:
100 г масло
200 г какаови бисквити
За малиновия крем:
200 г захар
20 г мед
500 г малини
100 г лешници
100 г сирене "маскарпоне"
100 г заквасена сметана
250 г сирене
Четете още: Мъфини с тиква
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите и ги разбъркваме много добре с маслото.
Във форма за торти полагаме вече готовия блат от бисквити, който разстиламе добре и притискаме към дъното.
За крема: смесваме сиренето, заквасената сметана, сиренето маскарпоне, захарта и меда. Разбъркваме много добре, до получаването на хомогенна смес.
След това намачкваме малините, натрошаваме лешниците и ги прибавяме към готовата смес. Разбъркваме внимателно.
Вече готовият малинов крем разстиламе върху бисквитения блат и поставяме в хладилник за 3-4 часа за да стегне.
Готовият чийзкейк гарнираме с цели малини.
Източник: kulinaria.bg