Необходими продукти:

За блата:

100 г масло
200 г какаови бисквити
За малиновия крем:
200 г захар
20 г мед
500 г малини
100 г лешници
100 г сирене "маскарпоне"
100 г заквасена сметана
250 г сирене

Четете още: Мъфини с тиква

Начин на приготвяне:

Натрошаваме бисквитите и ги разбъркваме много добре с маслото.

Във форма за торти полагаме вече готовия блат от бисквити, който разстиламе добре и притискаме към дъното.

За крема: смесваме сиренето, заквасената сметана, сиренето маскарпоне, захарта и меда. Разбъркваме много добре, до получаването на хомогенна смес.

След това намачкваме малините, натрошаваме лешниците и ги прибавяме към готовата смес. Разбъркваме внимателно.

Вече готовият малинов крем разстиламе върху бисквитения блат и поставяме в хладилник за 3-4 часа за да стегне.

Готовият чийзкейк гарнираме с цели малини.



Източник: kulinaria.bg