Автор
Woman.bg

Робин Уилямс е мъртъв! Подозират самоубийство!

Великият актьор Робин Уилямс беше открит мъртъв в дома му на 63-годишна възраст, предават американски медии. По първоначална информация става въпрос за самоубийство. Съдебните лекари също подозират, че става въпрос за това.

Уилямс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг" и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на киното, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците. Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.

* последната снимка, която Робин качи в Instagram

Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване. Съпругата му Сюзън Шнайдер потвърди новината чрез съобщение, разпространено чрез говорителя на актьора.

* Сюзан и Робин през 2011-а

„Тази сутрин изгубих съпруга си и най-добрия си приятел, а светът изгуби един от най-титулуваните си актьори и един прекрасен човек”, заяви още Шнайдер.

Американският президент Барак Обама и семейството му се присъединиха в отдаването на почит към паметта на починалия американски актьор Робин Уилямс, предаде AFP.

„Робин Уилямс беше летец, доктор, гений, бавачка, президент, професор, гласът на Питър Пан и много други. Но самият той беше единствен. Той пристигаше в животите ни като същество от друг свят, но в края на филмите докосваше всяка частица от човешкия дух”, заяви Обама, припомняйки една от ролите на Уилямс.

* Мат Деймън, Робин Уилямс и Бен Афлек; Робин е носител на Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля за филма „Добрият Уил Хънтинг“ (Good Will Hunting, 1997)

Една от версиите е, че актьорът е посегнал на живота си заради депресия, причинена от алкохол и наркотици. Самият Ромин Уилямс коментира опасностите от тях така:

"Кокаинът е начин Господ да ви покаже, че печелите твърде много пари". За проблемите си с алкохола: "Отидох да се подложа на лечение за дезинтоксикация във винен регион, просто за да имам всички опции пред себе си".

* Робин с първата си жена Валери

* на снимачната площадка на Mork & Mindy

За разликите между жените и мъжете той казва: "Една жена никога няма да направи ядрена бомба. Тя никога няма да направи оръжие, което убива. Не. Тя ще направи оръжие, което ще ви накара да се чувствате зле дълго време". За духа: "Дава ви се само малка искрица лудост. Не бива да се губи".

В благодарствената си реч по случай "Оскар"-а той казва: "Преди всичко искам да благодаря на баща си, там горе. Мъжът, който, когато му казах, че искам да ставам актьор, каза : "Прекрасно. Само научи и някакъв друг занаят, в случай, че нещо се обърка. Заварчик, например".