На 14 август тази година съпругата на Аштън Кечър Мила Кунис стана на 32 години. Хубавицата е родена в Украйна, но на 8 години емигрира със семейството си в САЩ. Тя обаче не е единствената холивудска звезда със славянски корени. Ще ви представим и няколко други.

Мила Кунис

8 звезди, които признават, че са си правили пластични операции

Актрисата е родена в украинския град Черновци. След преместването в Лос Анджелис малката Мила се сблъскава с проблеми, тъй като не владее английски. Освен това изпитва културен шок и среща неразбиране от страна на хората.

Кунис има смътни спомени за първите си години в САЩ, макар че в много интервюта разказва за своите проблеми в училище като чужденка. Мила научава езика с помощта на предаването "Цената е точна", а сремежът й да се прочуе я довежда в школата по актьорско майсторство в Бевърли Хилс. Сега актрисата си припомня проблемите с "езиковата бариера" с ирония.

Въпреки че владее руски език (макар и с американски акцент), Мила предпочита в интервюта и разговори да ползва английски.

Никол Шерцингер

Звезди работили в стриптийз барове

Да, това не е печатна грешка! Тъмнокожата певица от The Pussycat Dolls има руски корени по майчина линия. Прабабата на Никол е родом от Владивосток и е емигрирала на Хаваите. Именно тя е дала на правнучката си второто й име Прасковия. Във вените на Никол тече не само руска, но и филипинска и хавайска кръв, на което тя дължи цвета на кожата си.

Мила Йовович

Как да бъдем секси - уроци от звездите (I част)

Мила е родена в Киев, дъщеря е на известната актриса Галина Логинова и педиатъра Богдан Йовович. Родителите на актрисата емигрират в САЩ през 1980 г. и се сблъскат с много проблеми. На младото семейство се налага да работят като прислуга в дома на режисьора Браян Де Палма, а дъщеря им се чувства в училище като пълен аутсайдер (по време на студената война малцина били готови да приемат емигранти).

След време бъдещата звезда си стъпва на краката - започва да работи като модел и постепенно се прехвърля към киноиндустрията. Сега Мила често идва в Русия, не се притеснява да говори на руски и дори участва в руски шоута и филми.

Мишел Трактенбърг

Най-странните трикове за красота на звездите

Помним я като лошата Джорджина Спаркс от "Клюкарката". Въпреки че актрисата е родена в Ню Йорк, тя има руски корени. Баща й Майкъл е германец, а майка й Светлана е рускиня (в момента е банкова служителка, но в миналото е била актриса в куклен театър). Мишел владее добре руски, доказателство за което са някои нейни интервюта и ролята й в "Убийството на Кенеди".

Хелън Мирън

Децата на холивудските величия - I част

Носителката на "Оскар" и "Златен глобус" се гордее със своите аристократични руски корени. Истинското й име е Елена Лидия Василиевна Миронова, родена е в предградие на Лондон. Дядото на Хелън - Пьотър Василиевич Миронов - работи като военен инженер в руския правителствен комитет в Лондон. След революцията в Русия решил да остане във Великобритания. След смъртта му обаче, синът му Василий Петрович - бащата на бъдещата звезда, си сменя името на Базил Мирън. Майката на актрисата Кейтлин Роджърс е чистокръвна британка.

Интересно е, че въпреки смяната на фамилията и звездния си статут Хелън често посещава далечните си роднини в Русия.

Стивън Спилбърг

Бащина обич: Как звездите отпразнуваха деня на бащата?

Световноизвестният режисьор и създател на истински шедьоври има полски, еврейски и руски корени. Бабата и дядото на Стивън по бащина линия са родени в Русия, а дядо му по майчина линия в Одеса. В семейството му руските традиции се пазели, родителите му готвели борш и говорели на руски. Самият Стивън обаче знае само няколко думи на този език.

На премиерата на филма "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" Спилбърг заяви, че се смята на първо място за руснак и вече на второ за американец. Този емигрантски патриотизъм обаче не му пречи да представя във филмите си руснаците като истински злодеи. Интересно е също така, че съпругът на сестрата на Спилбърг е далечен роднина на известния писател Борис Пастернак.

Леонардо Ди Каприо

И звездите носят евтини дрехи!

Бабата на холивудския хубавец се казва Елизавета Смирнова и е родена в СССР. Заедно със семейството си обаче е принудена да се пресели в Германия, където се омъжва за Вилхелм Индербиркен и ражда дъщеря си Ирмелин.

По-късно Ирмелин и Джорж Ди Каприо стават родители на Леонардо, бъдещия любимец на световната публика. Момчето е кръстено на Леонардо Да Винчи.

Самият актьор неведнъж се обявява за почитател на руската култура и на киното от ХХ век, а при посещението си в Санкт Петербург на Международния форум за опазване на популацията на тигрите е призна пред руския президент Путин, че се чувства наполовина руснак.

Дъстин Хофман



Невероятният актьор, спечелил шест награди "Златен глобус", също има славянски корени. Родителите му са евреи, емигрирали от Киев. След репресиите на болшевиките, които разстрелват бабата и дядото на актьора, семейство Хофман заминава за САЩ, където се ражда Дъстин. За решението си да стане актьор младият Хофман е повлиян от романа на Достоевски "Престъпление и наказание". Просто много иска да изиграе Родион Расколников!

Мечтата му обаче така и не се сбъднала, а вече за съжаление е късно за това - възрастта на Дъстин не би му позволява да влезе в кожата на 23-годишен младеж.

Силвестър Сталоун

Звезди станали родители много млади

Героят от екшъните, трепещ "лошите руснаци" на месо, всъщност е донякъде един от тях. Бащата на Силвестър Франк Сталоун идва в САЩ от Сицилия, но майка му Джаклин Лейбофиш е родена в Одеса в еврейско семейство. Актьорът се гордее със славянските си корени, често ги споменава в интервюта и все така си спомня, че прабаба му Роза Рабинович е била много богата жена, обичаща е разкоша и с отвратителен акцент, който англоговорящите трудно разбират. "Роки" показва любовта си към Русия в реклама на водка, в която заяви "Във всеки от нас има по нещо руско!".