Автор
Кристина Кирова

Селин Дион: За мен е много по-важно да успея като майка, отколкото като певица!

На днешния ден през 1968 г. е родена една от най-обичаните певици в света и гордостта на Канада - Селин Дион.

Тя е последното от общо 14 деца на Адемар и Тереза Дион, които по-късно създават семейна вокална група и обикалят Канада с изпълненията си. Селин израства в сплотено музикантско семейство и родителите ѝ отварят пиано бар, когато тя е едва на 5 години и пее от време на време за радост на посетителите.

Седем години по-късно бъдещата звездна певица записва първата си авторска песен, която композира с помощта на майка си и изпращат записа на мениджъра и продуцент Рене Анджелил. Той е пленен от таланта на Селин и пожелава да я чуе на живо. След това взима категорично решението да я продуцира и поема напълно отговорността около кариерата ѝ. Рене е толкова сигурен в успеха на Селин Дион, че дори ипотекира жилището си, за да финансира първия ѝ албум "La Voix du bon Dieu". Не след дълго младата певица се превръща в сензация и до 18-ия си рожден ден вече има издадени 9 албума на френски език и печели много награди.

През 1988 г. участва в конкурса Евровизия за Дъблин и изпълнението ѝ буди възхищение в зрителите по цял свят. Кариерата на Селин Дион става все по-успешна и през 1990 г. тя издава първия си албум на английски "Unison", а върховият момент в творческия път на певицата идва две години по-късно, когато записва песента към анимационния филм "Красавицата и звяра", заедно с изпълнителя Пийбо Брайсън. Песента е включена във втория ѝ англоезичен албум, който се превръща в златен в САЩ и продава 12 милиона копия в цял свят. През 1993 г. Селин Дион отбелязва голям успех в цяла Америка и се превръща в една от най-големите звезди в света с красивите си любовни балади и докосващите си изпълнения. Хитовете, с които остава в историята, са "The Power Of Love", "Falling Into You", "Because You Loved Me" и, разбира се, с легендарния саундтрак към филма "Титаник".

Освен на бляскава кариера Селин Дион се радва и на щастлив личен живот. Между нея и мъжа, изиграл решаваща роля в бъдещето ѝ на певица, Рене Анджелил, се заражда искрата на любовта и двамата стават една от щастливите и трайни двойки в шоубизнеса. И дори многобройните неуспешни опити за създаване на деца не успяват да помрачат щастието им.

През 2000 г. Селин се оттегля за кратко от музикалната сфера, за да се посвети на семейството си, и през следващата година ражда първото им дете, което носи името Рене-Чарлс, а на 23-ти октомври 2010 г. певицата ражда и близнаците Нелсън и Еди. Съпругът и продуцент на Селин, Рене, се разболява от рак на гърлото още през 1999 г. и двамата преживяват труден период, но лекарите успяват да спасят живота му и да го излекуват.

Дълги години звездното семейство продължава щастливия си живот и Селин отново се връща на сцената, докато през лятото на 2014 г. коварната болест отново влошава здравето на Рене и певицата отменя всичките си ангажименти, за да бъде до него, а стресът оказва влияние и върху нейното физическо състояние, което я възпрепятства дори да пее. На 14-ти януари 2016 г. Рене Анджелил губи битката с рака и умира на 73-годишна възраст. Малко по-късно от този свят си отива и братът на Селин. Въпреки тежките загуби 53-годишната певица до ден днешен не спира да радва почитателите си в цял свят с концертната си дейност и неувяхващата си харизма.

Днес, по повод празника на Селин Дион, ще ви поздравим с една от най-емблематичните песни на певицата, както и с няколко нейни мисли за живота, музиката и любовта:

"Аз съм съпруга и мисля, че не съществува по-хубава професия от тази."

"Не знам дали камерата ме обича, но аз определено я обичам."

"Често си правя подаръци, мога да изхарча 100 000 долара за един ден в някой бутик."

"За мен е много по-важно да успея като майка, отколкото като певица."

"Никога не слушам песните си вкъщи."

"Няма такова нещо като старост, по-скоро майчинство и знание. Красиво е, наричам това красота."

"Искам да бъда по-успешна и добра майка, отколкото съм на сцената като певица."

"Първата песен, която изпях в живота си, беше написана от майка ми."


"Животът ви налага неща, които не можете да контролирате, но все пак имате избор как ще преживеете това."

"Обичам да пея. Това е, което правя с любов. Музиката запълни живота ми."

"Пожелавам ви сила и смелост и се надявам, че положителните новини и прогрес ще върнат живота ни в нормално състояние много скоро. Сега повече от всякога се надявам, че музиката ще ви донесе комфорт и вътрешен мир. Бъдете мили и се грижете един за друг... всички сме заедно в това."