Автор
Woman.bg

Гей двойки вече ще осиновяват деца в Гърция

Новината, че Гърция е разрешила на гей двойки да осиновяват деца, учуди мнозина.

Причината е, че южната ни съседка е една от европейските държави, следващи по-консервативна линия на управление. Но ето, че решението е факт и еднополовите партньорства вече ще имат възможност да се сдобият и с наследник въпреки острата реакция на църквата и на националистите в гръцкия парламент.

Разрешението обаче ще важи само за хомосексуални двойки, подписали договор за съвместно съжителство и далеч не е прецедент в Европа.

Само преди броени месеци в Германия Михаел и Кай Корок станаха първите германци с еднополова връзка, които осиновиха дете.

Това стана възможно, след като на 1 октомври Берлин разреши сключването на гей бракове. Берлинчаните своевременно превърнали партньорството си в брак на 2 октомври. А два дни по-късно представили брачното си свидетелство, за да се опитат законно да осиновят 2-годишно момче, което живеело с тях като приемно дете от раждането си.

Желанието им се осъществява и те стават официални родители на детето, тъй като чрез промяната в закона гейовете и лесбийките, сключили брак, автоматично получават същите данъчни предимства и права за осиновяване като хетеросексуалните семейства.

Тези законодателни промени предизвикаха възторг, но и се превърнаха в причина редица хора да изкажат мнение, че това е шамар в лицето на моралните ценности и е гаранция за деградация на идните поколения.

"Няма нищо нормално в това едно дете да е отгледано от двама татковци. Това не е ли предпоставка житейският му път да бъде предопределен и то от някой друг. Ако израсне в подобна среда, на него подсъзнателно ще му бъде втълпено, че това е нормалното, че еднополовите отношения са тези, към които трябва да се стреми", е един от коментарите под новината за промените в гръцкото законодателство, засягащо сключването на брак.

Според мнозина възможно последствие от разрешаването на гей двойките да осиновяват деца е объркана сексуалност у идните поколения. Чудите се какво се визира под объркана сексуалност? Ами проблеми в определянето на половата идентичност е един от възможните варианти.

Именно с такава трудност се сблъсква млад мъж от Лос Анджелис. Той се казва Александър и прекарва десетилетие, за да се превърне от представител на силния пол в жена. След похарчени 10 000 долара редица пластични операции и хормонална терапия, Александър, вече превърнал се в Ая, проумява, че всъщност иска да си е такъв какъвто се е родил – мъж.

Той три години е живял като транссексуален и е категоричен, че се е заблудил и смяната на пола не е това, от което е имал нужда. За да си върне предишния облик, той спира хормоналните медикаменти, спира да се бръсне, но ситуацията не е толкова лесна за коригиране.

Александър има и бюст, но признава, че все още не е решил как ще се отърве от него.

View post on Instagram
 
View post on Instagram