Автор
Woman.bg

15-минутна тренировка за перфектно тяло в домашни условия

Лято 2018 вече е в историята и от няколко дни есенният вятър ни подсказва, че времето навън не е толкова благоприятно за открити тренировки и джогинг. Дойде моментът да пренесем тренировъчния си режим вкъщи, а днес ще ви дадем идея за много ефективни упражнения, които ще ви отнемат само 15 минути. Добре е да ги изпълнявате 3 пъти седмично за най-добър резултат. В замяна на това ще получите прекрасно стегнато тяло и най-вече мечтания корем.

Правете 10 повторения на всяко упражнение и нека една тренировка бъде три серии. Почивайте около 15 секунди между упражненията.

Първата серия трябва да ви послужи за загрявка, на втората да усетите напрежение и да сте почти изтощени на третата. Ако усетите, че има нужда, може да направите и четвърта серия.

1.Страничен планк и повдигане на крака

Легнете на лявата си страна и се подпрете на левия си лакът. Повдигнете тялото си, упората ви трябва да е лявата ръка и левия крак. Изпънете дясната ви ръка нагоре и започнете да повдигате десния си крак и да го връщате в изходна позиция. Повторете същото на дясната страна.

View post on Instagram
 


2.Страничен планк с присвиване на коляното

View post on Instagram
 


Отново застанете на лявата си страна и заемете същата позиция като в предното упражнение. Този път трябва да стъпите с дясното стъпало. Започнете да свивате левия крак и дясната си ръка пред вас, докато коляното и лакътят не се докоснат.

3.Планк с присвиване на коляното

Застанете в позиция планк. Започнете да отделяте дясния крак от земята и свийте максимално коляното. Върнете крака в обратно положение и направете 10 повторения. Направете същото с левия крак.


4.V-образен наклон

Легнете на лявата си страна и се опрете на левия си лакат. Повдигнете гърба и краката. Стъпалата ви трябва да сочат нагоре и ги вдигнете максимално, докато с дясната ръка образуват буквата V.

Четете още: Да се превърнеш във фитнес модел за 4 месеца