Автор
Woman.bg

Честит рожден ден на любимия български зет - Том Ханкс!

Днешният ден е специален, защото точно на 9 юли през 1956 г. в Конкорд, Калифорния, се ражда Томас Джефри Ханкс. Бъдещият звезден актьор е пленен от киното от ранна възраст, но дори не подозира колко е бляскаво бъдещето, което го очаква. Той участва в продукции като "Форест Гъмп", "Играта на играчките", "Аполо 13" и много други, които поставят името му сред най-големите величия в киното. И тъй като историята на живота му вероятно ви е известна, днес по повод рождения му ден решихме да ви споделим 10 любопитни факта, които не знаете за него.

1.Той е дете на разведени родители

Том Ханкс не израства в най-добрата семейна среда. Родителите му се разделят, когато той е само на 5. Отгледан е единствено от баща си заедно с по-големите си брат и сестра.

2.Първата му работа не е никак престижна

Подобно на много холивудски звезди, Том Ханкс също започва от нищото. Още като тийнейджър той припечелва като пиколо. Носил е чантите и багажа и на някои звезди, една от тях е Шер.

3.Най-добрият му приятел от училище е звездният...

Брус Спрингстийн! Двамата се познават още от деца и са близки приятели до ден днешен.

4.Той е роднина на Ейбрахам Линкълн

Том Ханкс е от специален род. Актьорът е далечен братовчед на президента Ейбрахам Линкълн по майчина линия.

5.Има астероид с неговото име

През 1995 г. светът полудява по култовия филм "Аполо 13", в който Том Ханкс изиграва една от емблематичните си роли. Само година след този грандиозен успех НАСА решава да кръсти новооткрит астероид на него. Вероятно това е един от най-вълнуващите моменти в живота на актьора, тъй като детската му мечта е да бъде астронавт.

6.Следващото голямо признание, което получава е...

През 2002 г. Том Ханкс става най-младият актьор, получил наградата за цялостен принос от Американския филмов институт.

7.Брат му играе във филма, който най-малко подозирате

Става дума за касовия хит "Форест Гъмп". В много от сцените, на които има бързо бягане, всъщност сме гледали неговия дубльор, брат му Джим Ханкс.

8.Колекционира пишещи машини

Том Ханкс е луд по старите пишещи машини и голямата му страст е колекционирането им. Според източници той притежава над 80, които е събирал от цял свят.

9.Хобито му в социалните мрежи е публикуването на изгубени вещи

Том Ханкс е добър човек и здраво стъпила на земята известна личност. Също като нас, той обича социалните мрежи и ги използва редовно. Едно от хобитата му е да помага на хора, изгубили вещи по улиците на Ню Йорк.

10.Той е български зет

Добре, де. Това може би сте наясно с този факт, но винаги ни е приятно да го изтъкваме. Любимата му Рита Уилсън е наполовина българка и дори се говори, че тя го е научила на някои български думи и изрази.

Ако сме пропуснали някой любопитен факт от живота на един от любимите ни холивудски актьори, можете да поправите това, като го допълните в коментарите.

Честит рожден ден, Том Ханкс!