Автор
Woman.bg

Красивата бунтарка порасна: Гуен Стефани чукна 50!

Вярвате или не, истина е – Гуен Стефани стана на 50! Онова очарователно момиче с платинено руса коса, маслинено черни очи и ярко червило, което скача неуморно по сцената и до днес, порасна. И тъй като тя е една от звездните ни фаворитки, решихме да отбележим празника ѝ с някои интересни факти от живота ѝ, които вероятно не знаете.

Гуен Рене Стефани е родена на 3-ти октомври 1969 г. във Фулъртън, Калифорния. Когато била още съвсем малко момиченце, майка ѝ я учела да шие, което не след дълго е породило страстта ѝ към модата. С времето Гуен става все по-стилна дама и днес е една от основните фигури не само в музиката, но и в модата, особено сред почитателите на грънджа.



А откъде ли идва любовта ѝ към песните? Отговорът отново е в ранното ѝ детство и семейната среда. Когато все още тя и брат ѝ, Ерик, живеели под един покрив, той неуморно е слушал пънк и ска, а една от любимите му групи била Madness. Точно Ерик дава тласък на кариерата на Гуен, след като основава No Doubt. Русокосата чаровница става вокалистка, а между нея и басиста Тони Канал се заражда силна любов.



Дъллги години бандата твори в бунтарски дух, а пиковият момент за тях идва през 1992 г., когато издават дебютния си албум. Благодарение на специфичния си глас, щурото си сценично поведение, неповторимия си стил и огромната доза чар, която притежава, Гуен се превръща в истинска сензация.

No Doubt не слиза от върха години наред и получава редица признания, а ние си припяваме някои от най-големите им хитове и до днес. Гуен успява да направи и зашеметяваща солова кариера, дори печели и няколко награди „Грами“.

В същото време Стефани създава и собствена модна колекция, която носи името L.A.M.B (love, angel, music, baby). Марката става изключително популярна не само сред феновете ѝ, но и сред звездите. Никол Кидман е един от най-големите ѝ привърженици.



И все пак, когато си звездна красавица от ранга на Гуен Стефани, няма как личният ти живот да остане в тайна. Не може да се отрече, че той е интересен и е изпълнен с не една или две големи любови. Първият мъж, който се появява в живота на Гуен за по-дълго време е басистът на No Doubt – Тони Канал. Двамата имат връзка цели 7 години. След това се появява друг рок музикант в живота ѝ, с когото стига по-далеч. Той е Гавин Росдейл, който през 2002 г. става неин съпруг. Двамата имат 3 деца, но за съжаление любовта им не продължава вечно и през 2016 г. се развеждат.

Гуен среща следващата си голяма любов по време на снимките на предаването The Voice, в което участва като жури. Той е Блейк Шелтън, с когото е и до днес. Стефани е категорична, че връзката им е перфектна.



А знаете ли, че...

Гуен е далечна братовчедка на Мадона?

Първата ѝ работа е била като сервитьорка във веригата ресторанти Diary Queen

Тя е трябвало да изиграе г-жа Смит в хитовия филм „Мистър и Мисис Смит“

Любимият ѝ музикант е Крис Мартин от култовата банда Coldplay


Другата ѝ голяма страст, освен музиката и модата, е гримът, дори е мислела да превърне гримирането в своя професия

Голямата ѝ слабост е Япония и местната култура



Гуен твърди, че идеалният ден е този, в който ставаш късно и си лягаш рано

Тя е кръстена на стюардеса (героиня от любимата новела на майка ѝ „Летище“ на Артър Хейли)

Честит юбилей, прекрасна Гуен Стефани!

Четете още: Великият Фицджералд: Толкова е лесно да бъдеш обичан, толкова трудно е да обичаш