Автор
Десислава Недева

Лятното слънцестоене съвпада с Новолунието в Рак. Вижте как ще се отрази този феномен върху отделните зодии

На 21-ви юни, точно в 9:41ч. местно време, ще настъпи Новолунието в знака Рак, което ще се случи едновременно с пръстеновидно Слънчево затъмнение. Още по-вълнуващо ще бъде и съвпадението, че Слънцето ще се слее с енергията на Луната точно по време на лятното слънцестоене.



Новолунието в Рак сключва напрегнатия аспект куинконс със Сатурн във Водолей и нарушава баланса, който сме изградили в живота си между това, което искаме и това, което трябва да направим. Ще се лутаме между двете крайности – свобода и самоограничения, а ключът към успеха се намира в гъвкавото и адаптивно отношение. Трябва да останем с отворено съзнание към промените и да се опитаме да се реорганизираме в зависимост от нуждите си. При всички случаи ще ни е нужна отговорност, самодисциплина, търпение и постоянство. Не си губете времето като отлагате задълженията си. Но не се и натоварвайте с прекалено много проекти наведнъж. Съсредоточете се върху най-важния аспект от своя живот и работете здраво върху неговото усъвършенстване.



На територията на България Слънчевото затъмнение ще бъде частично, а не пръстеновидно, но близостта му до фиксираната звезда Мекалинан ще ни дари с ентусиазъм, предприемчивост и инициативност. Възможно е обаче да усетим този енергиен подем и под формата на импулсивност, безразсъдство и прекалено търсене на удоволствия. И ето че отново опираме до темата на Сатурн и нуждата от дисциплина и отговорно отношение към нашия живот и хората, които го споделят с нас.



А ето как ще се отрази това тройно астрономическо събитие върху всеки един знак от зодиака:

Овен

Овенът ще трябва да се въздържа от поемането на какъвто и да е риск, ако иска проектите му да завършат успешно. Много е важно да продължите да поддържате отношенията си с важни и влиятелни хора от вашето обкръжение, а специално внимание и време отделете на своите най-близки роднини – братя, сестри, братовчеди. Там ще намерите спокойствието и утехата, от която имате нужда на този етап от вашия живот.

Телец

Съзнанието на Телеца ще е окупирано от темата за финансите. Семейният бюджет ще се намира в епицентъра на тревогите, поради което ще се наложат някои правила на пазаруване. Разходите рязко са скочили за сметка на приходите и трябва да се възвърне баланса. Обърнете внимание и на очите си, Телци. Ако от известно време имате проблеми със зрението, който неглижирате, сега е времето да го разрешите, защото в противен случай ще се задълбочи.



Близнаци

Близнаците ще трябва да се погрижат за здравето си. Стари болки ще започнат отново да се обаждат, но е крайно време да се свържете със семейния си лекар и да отстраните проблема. Финансово също не сте цъфнали и вързали, така че помислите как и къде харчите парите си. Дали не купувате повече, отколкото можете да си позволите? Знам, че не сте от хората, които цепят стотинката на две, но прекалените разхищения могат да ви отведат до задънена улица.

Рак

Сега не е момента да правите каквито и да е инвестиции или да стартирате нови проекти. Дебнат ви опасности от злоупотреби и измами, така че бъдете много внимателни, когато подписвате каквито и да е документи. Възможно е да загубите много пари или да не получите желаната възвращаемост от направено по-рано вложение. Обърнете внимание и на здравето си, дори да ви се струва, че проблемите са незначителни, не оставяйте нищо на случайността. Усложненията стават внезапно и изненадващо, затова по-добре не рискувайте със самолечение.

Лъв

Лъвовете ще се радват на успех и просперитет в бизнеса. Очаква ги голям пробив и солидни финансови постъпления. Това ще засили позициите им на пазара, което ще повиши така или иначе високото им самочувствие. За щастие то ще варира в здравословни граници и ще създаде предпоставка за формирането на много нови приятелства, красиви моменти и романтични летни вечери.

Дева

Слънчевото затъмнение ще повлияе негативно професионалния ви живот и позициите ви в обществото. Ще се наложи да положите повече усилия, за да се задържите на върха или да го изкачите, в зависимост от настоящото ви положение. Освен по-упорити, бъдете и по-внимателни, когато се занимавате с финансови въпроси, особено щом се касае да нови клиенти. Възможно е нещо важно да бъде скрито от вас и в последствие да се окаже ножът, който ще ви бъде забоден в гърба.



Везни

Везните са от малкото късметлии, които ще имат положително развитие на своите проекти, благодарение на влиянието от това Новолуние. И все пак и на тях трябва да им се припомни да бъдат по-бдителни, когато поемат допълнителни рискови операции, за да заемат по-челни позиции. Не се очакват проблеми със здравето, така че пътувайте и почивайте спокойно, когато не сте заети с други задължения, за да заредите батериите и да откриете баланса между работата и удоволствията.

Скорпион

Скорпионите не са застраховани от респираторни вирусни инфекции, затова моят съвет е да бъдат малко по-внимателни, когато се събират с други хора в затворени помещения или пътуват в градския транспорт. Здравето ви трябва да стои на първо място пред забавленията или допълнителните работни срещи, които самоинициативно сте приели да осъществите. Амбицирани сте повече от всякога да се докажете пред колеги и приятели, но не забравяйте и здравословния начин на живот. Защото в крайна сметка, ако се разболеете, няма да успеете да свършите нищо.

Стрелец

Проблемите, които сте чоплили досега с вашия партньор, сякаш мигновено ще се изпарят, веднага щом настъпи Новолунието в Рак. В работата също ви очакват приятни изненади. Ще получи одобрението и признанието, за което дълго време сте работили усилено и отдадено. Възможно е да ви бъдат възложени допълнителни отговорности, което може само да ви радва. Малко по малко се движите нагоре по кариерната стълбица и напредъкът ви се дължи само и единствено на качествата, които притежавате и умеете успешно да демонстрирате пред останалите.

Козирог

Ако от известно време имате усещането, че се въртите в омагьосан кръг, от който няма измъкване, след това Новолуние ви обещавам, че изход има. И ще го намерите съвсем случайно, без допълнителни усилия. Даже по-точно е да се каже, че той ще намери вас. Късметлии сте, спор няма и звездите са на ваша страна през следващите три месеца. Все пак ви съветвам да бъдете търпеливи и да не се главозамайвате от късмета си, а да действате разумно и практично, както винаги досега. Там е както вашата слабост, така и безграничната ви сила.



Водолей

Водолеите ги очакват проблеми в личен план. Сякаш досега връзката ви е работила на самоход и въпреки, че всичко е изглеждало хармонично и прекрасно, в един момент колелото се обръща и вече нищо не е същото. Важно е в този случай да подходите деликатно и с внимание, за да възвърнете баланса в отношенията. Опитайте се да разберете кой е камъкът, в който се препъвате и го отстранете двамата заедно. С общи усилия и взаимна грижа и любов, всичко може да бъде поправено.

Риби

Бъдете бдителни относно семейните въпроси, Риби. В работата позициите ви също остават несигурни, но за момента е по-наложително да стабилизирате атмосферата у дома. Финансово положението не е особено обнадеждаващо, както и здравословно има какво повече да се желае. Но и това ще мине, само бъдете по-дисциплинарни и спокойни и всичко ще си дойде на мястото. Опитайте се да медитирате или да спортувате активно, докато премине този неблагоприятен за вас период и се подгответе за по-добри времена, които без съмнение ви очакват в близко бъдеще.

Четете още: Този път ретроградният Меркурий в Рак ни носи успех във всичко!