Хари днес навършва 36, възрастта на която бе Даяна, когато почина

Днес принц Хари празнува първия си рожден ден, откакто той и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха от ролите си на членове на кралското семейство. Последните 12 месеца бяха изумителни и необичайни за историята на британската корона. По това време миналата година Хари, Меган и синът им Арчи се подготвяха за първата си семейна визита в Южна Африка. Именно в рамките на това пътуване те за първи път повдигнаха завесата над трудностите, които срещат, изпълнявайки ролите си на членове на кралското семейство. Точно тогава почитателите им заподозряха, че в бъдеще те могат да се откажат от знатните си отговорности. Никой обаче не предполагаше, че това ще се случи толкова скорострелно.

Само година по-късно Хари и Меган вече живеят в Америка и имат подписан договор със стрийминг гиганта Netflix. Двойката живее в Санта Барбара, Калифорния и заедно със сина си обитава изключително скъпа и голяма къща със съмнително минало. За изключително кратко време двамата постигнаха основната си цел, която заявиха, напускайки кралското семейство - да си спечелят финансова независимост. Сумата, за която е подписан договорът, не бе разкрита официално, но експерти го оценяват на внушителните 75 милиона британски лири.



Близки до семейството разкриват, че тази година двойката ще има още по-специален повод за празненство. За първи път, откакто се е родил, Хари ще има свободата да отбележи рождения си ден извън каноните и изискванията на британската корона.



За съжаление този рожден ден вероятно ще бъде отбелязан и с нотка тъга в семейството на Хари. Тази година той навършва 36 - възрастта, на която загина майка му принцеса Даяна. “Със сигурност мога да кажа, че това, че загубих майка си, когато бях на 12 години ме накара да се затворя и да изключа всичките си емоции. Това имаше сериозен ефект както върху личния ми живот, така и върху моята работа” - коментира през 2017 г. принц Хари.



Ранната смърт на майка му е и една от причините принцът да се откаже от живота си на кралска особа. “Животът ми като част от това семейство и фактът, че всеки път, когато видя фотоапарат, всеки път когато чуя “щрак”, всеки път когато видя светкавица, ме връща назад във времето и това е най-лошото напомняне за нейния живот” - сподели преди време Хари.

"Майка ми току-що беше починала, а аз трябваше да вървя зад ковчега и, заобиколен от хиляди хора, които ме гледаха и още милиони, които следяха погребението по телевизията. Мисля, че никое дете не трябва да бъде заставено да направи това, при никакви обстоятелства. Не мисля, че това би се случило днес" - разкри принцът.

Хари се стреми по различни начини да следва стъпките на майка си и докато беше работещ член на кралското семейство, и с благотворителните каузи, с които се обвързва.

В момента той и семейството му дори живеят в американския щат, в който Даяна искала да се установи да живее малко преди смъртта си.