Нарича се още... телепатия. Казват, че е дарба. Или е наследено от предците. Всеки го притежава, но не всеки успява да го развие.

Как да разберете дали наистина е така? Направете следния експеримент: скрийте се зад завесата, така че да не се виждате и започнете да наблюдавате човек, който стои или минава на улицата. Колкото по-голямо е разстоянието от вас до „обекта“, толкова по-добре или е по-показателно.


Гледайте внимателно. След 20-30 секунди човекът ще започне да обръща глава, търсейки източника на своето "притеснение". Той усеща, че е наблюдаван. Възможно е да погледне и точно във вашата посока. Дори не знае защо върти глава и какво ще види, но го прави. Нарича се различно. Интуиция, шесто чувство, телепатия.

Много са показателни случаите, в които мислим за някого и той ни се обажда по телефона или звъни на вратата. Случвало ми се е често с една много добра приятелка. И да, когато мислите за някого, той ви липсва. Иначе защо ще го правите?


Съветът на специалистите е да се доверяваме по-често на интуицията си. Ако в мислите ви попада често един и същи човек, с когото отдавна не сте чували, обадете му се, вижте си. Съдбата ви дава знак. Не го пропускайте.

И обратното. Ако си мислите за някого с неприязън, как не ви се иска да чуете, как не ви е приятно... Опитайте се да го забравите. Защото е твърде възможно вашите негативни мисли да му повлияят. Негативно.

Ако имате негативно усещане към някого без конкретна причина, много е вероятно той да си мисли лошо за вас.

Нали знаете приказката за лошите очи. Затова и много от звездите носят червен конец или гривнички. Пазят се от твърде усиленото мислене по техен адрес от феновете.