Животът винаги побеждава: Жена от Афганистан роди на борда на самолет за евакуация (снимки)

Жена от Афганистан, намерила спасението си на самолет за евакуация от нашествието на талибаните, роди на борда. След раждането тя е транспортирана до болница в Германия, където бебето ѝ получава първи грижи, след като е изплакало на бял свят.

Раждането се е случило веднага след кацането на самолета, във военната база Рамщайн, като за него е пристигнал медицински екип, който да извърши всички необходими процедури. В момента майката и бебето са добре и са под лекарско наблюдение.

И въпреки че всичко завършва благополучно, полетът не е бил никак лек нито за майката, нито за пилота на самолета, тъй като контракциите започнали още докато машината била във въздуха. Появили се усложнения при бременната, заради което пилотът бил принуден да снижи самолета, за да увеличи въздушното налягане на борда. Именно това спасило живота на майката, подобрило състоянието ѝ и дало възможността тя да роди здраво бебе минути след кацането.

Междувременно кошмарът в столицата Кабул продължава и хиляди афганистанци чакат момента за бягството си от страната. Очаква се до края на месеца над 60 хиляди души да бъдат транспортирани и да открият спасение извън Афганистан. Това е и крайният срок, обявен от президента Джо Байдън за изтегляне на американската армия от територията на страната. По думи на талибаните, в столицата Кабул ситуацията е спокойна, но щатските войски създават напрежение на летището.

Четете още: COVID-19 в замъка Балморал! Заразена ли е кралицата?