Жената до служебния икономически министър е също популярна като него. Съпругата на Кирил Петков - Линда, е участничка в готварското риалити "Мастършеф", пише "България Днес".

Звездата на красивата канадка изгря на малкия екран у нас през миналия сезон на предаването.

Чаровната Линда успя да смае журито с безглутенова здравословна версия на торта "Гараш". Заради удивителния вкус на сладкиша тя получи "Златна престилка", с което се класира директно на финала. Въпреки добрата заявка, която даде, Линда отпадна в директните елиминации.

Към днешна дата жената на министъра върти уcпeшeн бизнec cъc cлaдкaрницaтa cи в цeнтърa нa Coфия. В нея тя предлага на своите посетители тoрти, cлaдкиши и... козунаци без глутен.


Хубавата сладкарка и министър Петков споделят един покрив от 21 години. Двамата се радват на три прекрасни момичета. Именно те са и причината, поради която Линда се ориентира към здравословното готвене. Всички в семейството страдат от глутенова непоносимост.

Майсторката на торти владее перфектен български, а благодарение на лъчезарната си усмивка и позитивно излъчване тя се превърна в любимка на публиката. Клиентите ѝ пък твърдят, че са влюбени във всичките ѝ произведения на изкуството, давайки за пример един от нейните най-големи шедьоври - торта с манго.

Новият икономически министър е завършил финанси в университета на британска Колумбия във Ванкувър, както и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10 на неговия випуск.

Припомняме, че през 2018 г. именно Кирил Петков и неговият баща организираха последната спасителна операция за откриване на изчезналия алпинист Боян Петров, който загина в района на Шиша Пангма.

Четете още: Мария Силвестър за това какво е да живееш с по-млад мъж