Автор
Весела Георгиева

Сънищата говорят много за любовните ни преживявания. Какво казват вашите?

Случвало ли ви се е да сънувате някой познат - колега, приятел, или напълно непознат, видян в социалните мрежи. И в съня си се намирате на най-романтичното място или пък се спускате по буйна река?

А когато се събудите на следващия ден, се чудите защо сте имали такъв сън? И ако този човек продължава да има главна роля във вашите сънища, какво точно означава това?

Elite Daily дава отговор на тези въпроси, в разговор с писателя Кели Съливан Уолдън и психолога Трейси Щайн.

Щайн казва, че обикновено конкретен човек не изскача в сънищата последователно, но ако имате повтарящи се сънища за един човек, трябва да си запишете това, което си спомняте.

Обърнете внимание на темата на съня – дали е романтична, приятна или изпълнена с напрежение. „Това може или да ви кажекакво чувствате към този човек“, казва Щайн.

„За повечето хора в основата на всичко, което правим, казваме, мечтаем, е сърцето – начин да се свържем по-силно с другите“, казва Уолдън.

Когато почувствате копнеж за еротичната връзка, която се е състояла в съня ви, това може да означава, че събуждате „страстен аспект на себе си, който все още не е изпълнен“, казва психологът. А това може да подобри реалния ви сексуален живот с партньора.

Дали човекът, когото сънувате, е вашата „сродна душа“? Не е задължително.

Щайн казва, че някой може да се появи в сънищата ви по много причини и е от съществено значение да вземете предвид какви са вашите лични нужди, желания и страхове и как този човек се вписва в уравнението. Щайн също обяснява, че можеш да бъдеш привлечен от човека, когото сънуваш, а този сън дори потенциално може да те насочи към връзка.

„Сънищата със сигурност могат да ви дадат информация, която може да не забележите, докато сте будни, и си струва да обърнете внимание, ако някой продължава да изскача в съня ви. Това означава нещо – независимо дали за собствените ви желания и неудовлетворения или за онзи човек – но най-добрият начин да определите дали трябва да бъдете с конкретен човек ще бъде да обърнете внимание на това как се чувствате с него в будно състояние.“

Ако в момента сте във връзка, да сънувате как сключвате брак с партньора „може да ви подготви психологически да осъзнаете какво означава да бъдете ангажирани и какво наистина искате в този аспект,“ казва Уолдън. .