Зимата винаги е красива, но има кътчета по света, на които тя е просто вълшебна. И макар днес пътуванията да са ограничени и трудни, ви предлагаме 5 места, които ви пожелаваме да видите на живо през снежните месеци, но дори и да не успеете - за вас ще направим онлайн обиколка с прекрасни бели пейзажи. Да започваме:

Езерото Байкал, Русия

Едно от най-чистите езера в света и истински фаворит на фотографите, които обичат да заснемат красотата на природата. През зимата гледката е поразителна, защото тогава езерото замръзва напълно с изключение на участъка, в който извира река Ангара. Ледът е като красиво огледало, а наоколо можете да видите замръзнали прещери, величествени заснежени хълмове и скали. Като в приказка!

Езерото Керид, Исландия

View post on Instagram
 

Истинско бижу, образувано в кратер на вулкан. Езерото Керид е любимо на много музиканти, защото акустиката там е поразяваща! Езерото е с размерите на обикновено футболно игрище, но гледката отгоре, както можете сами да се убедите, е просто уникална, а през зимата е магична. Ако имате път към Исландия, определено си заслужава да видите Керид на живо.

Кападокия, Турция

View post on Instagram
 

Кападокия винаги е красива, независимо по кое време на годината решите да отидете, винаги ще бъдете впечатлени. Неслучайно присъства в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Но през зимата определено е много различна, отколкото през останалото време от годината, когато останките от вулканичната ерозия са обсипани с нежен, бял сняг.

Замъкът Пелишор, Румъния

View post on Instagram
 

Да, този прелестен замък е толкова близо! Той е бил построен по заповед на крал Карол I като лятна резиденция за княз Фердинанд I. Замъкът се намира в близост до ски курорта и някога мястото е било известно като диво, но днес е посещавано от много туристи, особено през зимата, заради невероятната гледка.

Езерото Луис, Канада

View post on Instagram
 

Уникално, уникално, уникално красива! Заледената вода е като лъскаво огледало, върху което ни се иска просто да си полежим и да се порадваме на тишината и прелестната гледка наоколо. В тази живописна местност има много диви животни и феноменална растителност. Изумруденото езеро се появява от топенето на планинските ледници и придобива името от името на принцеса Луиза (дъщеря на английската кралица Виктория), която има значителен принос за развитието на страната. Всяка година тук се провежда фестивал на ледените скулптури, който събира най-добрите резбари от цял свят.

Четете още: Ах, тези руснаци: 5 навика, които оставят цял свят без думи