Автор
Ива Петрова

10 удивителни факта за секса, които изобщо не знаете

Възможно ли е да открием Америка в темата, за която толкова често се говори и пише. Оказва се, че има нови факти, за които наистина не сме чували досега. Учените установиха, че изпускаме от поглед толкова важни нюанси, от които пряко зависи пълноценният ни сексуален живот. Погледнете по-отблизо, не подценявайте научния подход.

1. Жените по-често мислят за секс

Обществото възприема жената като романтична натура, за която сексът винаги стои на по-заден план. Да, ама не! Социологическите проучвания показват, че всъщност нежната половина от човечеството мисли за секс дори по-често от силния пол и освен това не би се отказала от възможността да му се наслаждава повече време. Според едно проучване около 53% от жените признават, че не правят секс толкова често, колкото биха искали, докато 75% от участниците в проучването изразяват желание да правят любов поне три пъти седмично.

2. Оргазмът е рядкост

Толкова много е писано и казано за начините за постигане на оргазъм. Многобройни проучвания по тази тема доказват, че оргазмът в известен смисъл трябва да се счита за постижение и това важи особено за жените. Между другото, дамите от своя страна също са погрешно убедени, че мъжът може да постигне до върховния момент във всяка ситуация. Това също е доста погрешно схващане. Оказва се, че само 70% от мъжете във връзка постоянно изпитват оргазъм с половинката си. Е, при жените тази цифра е дори два пъти по-ниска – само 29%.

3. Интимността е по-добра в определени дни

При повечето жени сексуалното желание се влошава преди менструация. Как може да се обясни това? Изглежда, че това време е най-неблагоприятното за получаване на удоволствие. Всъщност всичко е просто: в тялото се случва рязко хормонално преструктуриране. Либидото се увеличава драстично. Може да искате секс както преди началото, така и по време на самия период.

4. Сексът с чорапи е по-ярък

Колкото и смешно да звучи, чорапите са пътят към оргазма. Говорим за обикновени памучни чорапи, които могат да направят секса наистина по-добър. Изследвания потвърждават, че за партньор с топли крака е по-лесно да стигне до крайната точка на удоволствието. Така че народната мъдрост „дръж главата си студена и краката си топли“ носи допълнителен семантичен товар в тази ситуация.

5. Жената е особено секси по време на овулация

Въпреки факта, че самите жени не знаят за това, те подсъзнателно привличат мъжете към себе си през периода на овулация. Това установиха американски психолози от университета в Ню Мексико. Изследователите открили, че танцьорките, които танцували в дните преди овулацията, са получили повече комплименти, отколкото във фазата след овулацията на цикъла. Една жена в наши дни несъзнателно избира по-секси дрехи, ходи по-често по клубове и е по-склонна да се среща с мъже именно в периода на овулация. Всичко е свързано с колебанията в нивото на половия хормон естрадиол, чието количество се увеличава драстично в този период.

6. Размерът няма значение

Въпреки масовото вълнение от страна на мъжката част от населението за всякакви трикове (магически хапчета, хирургически интервенции, чудодейни симулатори), реалността доказва безполезността на всички тези манипулации. Размерът наистина няма значение за качеството на сексуалните усещания на жената. Освен това проучванията показват, че жените са много по-склонни да изпитват болка и дискомфорт, ако размерът е повече от впечатляващ.

7. Сперматозоидите имат висока скорост

Въпреки факта, че семенната течност изглежда напълно неподвижна, след като е вътре в женското тяло, сперматозоидите развиват невероятна скорост. Според The Naked Scientist сперматозоидите могат да се движат със скорост до 5 мм в минута.

8. Сексът облекчава страха

По време на оргазъм частта от мозъка, която причинява чувства на тревожност и страх, се изключва напълно. Ето защо сексът често е най-добрият лек срещу стреса.

9. Сексът тренира паметта

Качественият редовен секс също помага за подобряване на паметта. Но това магическо свойство се отнася само за жените. Скорошно проучване показва, че сексуалните връзки подобряват способността на женския мозък да запомня думи и фрази. Това става чрез увеличаване на притока на кръв към хипокампалната област на мозъка. Между другото, същият ефект може да се постигне с помощта на всяка аеробна дейност, но, безспорно, да го правите в леглото е много по-приятно.

10. Ябълките увеличават привличането

Често чуваме за такива афродизиаци като ягоди и стриди, шоколад и бадеми, но малко хора знаят за мощната сила на обикновените ябълки. Те могат необичайно да увеличат сексуалното желание. Данните от изследвания показват, че жените, които ядат ябълки повече от веднъж на ден, имат по-добра сексуална функция и по-силно и по-трайно привличане към партньор от тези, които не го правят.

Четете още: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньорите си