Автор
Веселина Петрова

Фестивалът във Венеция събира на едно място звезди като Хари Стайлс, Пенелопе Крус и Джулиан Мур

79-ият международен филмов фестивал наближава. По червения килим тази година ще минат невероятните Хари Стайлс и Пенелопе Крус, както и Кейт Бланшет.

Пет италиански филма ще се конкурират - от The Immensity на Емануеле Криалезе, с участието на Пенелопе Крус, до хоръра Bones and All на Лука Гуаданино с Тимъти Шаламе.

View post on Instagram
 

Двата телевизионни сериала, за които няма да спре да се говори ще бъдат The Kingdom-Exodus от Ларс фон Триер и Copenhagen Cowboy от Никълъс Уиндинг Рефн.

Всички тръпнат в очакване на новия биографичен филм за Мерилин Монро с недвусмисленото заглавие „Блондинка“. В лентата участват невероятната Ана де Армас и Ейдриън Броуди.

View post on Instagram
 

Хю Джакман, Ванеса Кърби и Лора Дърн са главните герои в „Синът“ от Флориан Зелер, който се завръща след „Бащата“, за да се изправи очи в очи с напрегнатата история за бащи и синове.

Кейт Бланшет играе диригент в Tár на Тод Фийлд, който се влюбва в първата цигулка, а след това във виолончелист.

Много медии вече обявиха, че Bones and All от Лука Гуаданино ще направи истински фурор, благодарение на участието на Тимъти Шаламе.

Актрисата Джулиан Мур ще бъде председател на журито в основната конкурсна програма, обяви директорът на фестивала Алберто Барбера, цитиран от Асошиейтед прес.

Тазгодишното издание започва на 31 август и продължава до 10 септември.

Освен Мур, в журито са включени още френската режисьорка Одре Диуан, чийто филм "Събитието" бе отличен със "Златен лъв" на миналогодишното издание на фестивала, нобеловият лауреат за литература Казуо Ишигуро и иранската актриса Лейла Хатами, носителка на "Сребърна мечка" от Берлинале, както италианският режисьор Леонардо ди Констанцо, аржентинецът Мариано Кон и испанският сценарист и режисьор Родриго Сорогойен, предава БТА.