Автор
Антония Дамянова

Адвокатката на Брад Пит: Той няма да поеме отговорност за действия, които не е извършил

Съдбената битка на Анджелина Джоли срещу бившия ѝ съпруг - актьорът Брад Пит, за попечителство над децата, която двамата водеха в продължение на години, в последните дни ескалира. Джоли отправи към бившата си половинка скандални обвинения, че е подложил на физически тормоз нея и децата им по време на полет през 2016 г. и се зарече, че Пит трябва да си плати за това.

Холивудският ас категорично отрече обвиненията, а преди ден адвокатката му заяви, че клиентът ѝ поема цялата отговорност за фактическите си действия, но не и за детайли от версията на Джоли, които не отговарят на истината.

"Брад е поел отговорност за действията си от първия ден, за разлика от другата страна. Той обаче няма да носи отговорност за неща, които не е направил", отбелязва адвокатката на актьора Ан Кайли в отговор на делото, което Анджелина Джоли заведе миналата седмица.

За кои детайли от описаната от Анджелина сцена става въпрос, Кайли не уточнява, но по думите ѝ Брад Пит е станал жертва на абсолютно неверни думи, напълно преиначаващи фактите от действителността.

Холивудската актриса обвинява бившия си съпруг, че по време на полета я е хванал за главата и я е разтърсил, след което е душил едно от шестте им деца и е ударил друго, когато те са се опитали да я защитят.

Искът е подаден в хода на съдебна битка за френска винарна, на която двамата са съсобственици.



ФБР и Службата за защита на децата и семействата на окръг Лос Анджелис разследваха обвиненията, но решиха да не предприемат действия срещу Брад Пит.

"За щастие, различните държавни органи, които другата страна се опита да използва срещу него през последните шест години, взеха свои собствени независими решения", се казва още в изявлението на Ан Кайли. "Брад ще продължи да отговаря в съда, както винаги е правил".

Представители на Анджелина Джоли не са отговорили на запитванията за коментар. Нито Пит, нито Джоли са говорили публично за случилото се по време на полета през 2016 г.

Искрата на любовта между двамата пламва през 2004 г. на снимачната площадка на филма "Мистър и мисис Смит". 58-годишният Пит и 47-годишната се казва "Да" десет години след началото на романса им, а едва две години по-късно - през 2016 г. Анджелина подава молба за развод малко след гореспоменатия полет. Двамата са официално разведени от от 2019 г. Бракоразводното им дело обаче не е финализирано, тъй като спорът между двамата по редица въпроси за попечителството и финансовите аспекти все още продължава.

Четете още: Анджелина Джоли успя: Брад Пит няма никакъв контакт с децата си