Години наред крал Чарлз III изпитва силна неприязън към принцесата на Уелс - Катрин, твърди известен кралски експерт от Острова.

Монархът не харесва Кейт още от началото на запознанството им, разкрива писателката Кейти Никол в книгата си "Новите членове на кралското семейство".

Причината? Катрин силно напомня на Чарлз за Даяна.

Първоначално причината за неприязънта била чисто физически прилики между двете. Но впоследствие медийната слава и популярността на Катрин сред британците карат кралят да изпита още по-силна ненавист към нея. Това се дължи от една страна на факта, че се чувства засенчен от нея. От друга, защото обожанието към Мидълтън възвръша у него спомените за любовта, на която принцеса Даяна се радваше, и същевременно неудобрението, което той си бе навлякъл.

"Още от началото на връзката им принцеса Даяна успя да засенчи съпруга си. Чувствителният и загрижен за статуса си Чарлз прие този факт изключително трудно“, пише Никол в книгата си. "Така че, не бе странно, когато години по-късно Чарлз беше силно афектиран как така теми като тоалетите на Кейт, привличат повече медийно внимание, отколкото неговата благотворителна дейност“, допълва кралският експерт.

Другата често спрягана причина за неприязънта на Чарлз към Кейт е нейното предполагаемо желание да ограничи влиянието му върху Джордж, Шарлот и Луи. Тя дори стига дотам да ограничава срещите на монарха с внуците му, пишат медиите на Острова.

Припомняме ви, че слуховете, че Кейт и Уилям не позволяват на Чарлз да се вижда редовно с децата им, циркулират в британските таблоиди от месеци насам. Камила обаче отрече тези твърдения по време на свое интервю за BBC One. Съпругата на краля подчерта, че Чарлз може да дойде и да играе с децата по всяко удобно за него време. Въпреки това думите ѝ сякаш не убедиха никого, защото пресата продължи да публикува нови и нови материали, твърдящи, че Чарлз не може да вижда внуците си толкова често, колкото му се иска.